husk nu de stedsegrønne


Hver vinter kigger jeg dagligt ud i min egen private have og glæder mig over de stedsegrønne planter. Dette er planter, som man måske synes er lidt for kedelige i sommerhalvåret, men som bare er helt uundværlige i haven om vinteren, fordi de er med til at give haven struktur - året rundt!


Billederne her er fra den engelske have Sissinghurst, og det er let at forestille sig, hvordan disse store grønne pletter af taks også tilfredsstiller beskuerens øje om vinteren, når alle stauder og sommerblomster er visnet ned.


Taks som disse er der ikke mange af i de danske haver, men fx laurbærkirsebær og buksbom har fundet sig en solid plads i den danske haveindretning - og de giver mindst lige så stor en grøn glæde i de kolde måneder.


1 kommentarer:

Gunilla Teckenberg sagde ...

Hejsan!

Städsegröna växter är av stor betydelse för trädgården, jag tycker mycket om ljung, barr och Rhododendron. Just nu är en mycket känslig tid för alla städsegröna växter, vi har kalla frostnätter och strålande vårsol på dagarna. Det är bara att hålla tummarna att allt går bra.

Hälsningar

/Gunilla

Send en kommentar

top