Sammen har vi magasinet HAVEFOLKET og som et element af vores fælles tegnestue HAVERUM er vi til stadighed dybt involverede i den meget spændende drift og udvikling af magasinet. Vi skriver her en del artikler om haverne - også om byrum, havedesign mv. Du kan finde links til et udvalg af artiklerne herunder.

HAVEDESIGN


HAVERUM DESIGN-REFERENCE 2.6.2015
I godt et år har vi on/off bistået en familie med rådgivning omkring anlæggelsen af en ny have. Forløbet har været sideløbende med opførelsen af en helt ny arkitekttegnet villa.
HAVERUM DESIGN-REFERENCE 16.5.2014
TERRASSEN BLEV STRAMMET OP
Den trætte, gamle terrasse kom på tegnebrættet og blev til tre små haverum i klassiske og enkle materialer.PLANTER


PLANTEKOMPOSITIONER 23.8.2016
Sensommer i haven er en fantastisk tid. Især i uger som denne, hvor solen skinner og iklæder haven det varmeste sensommerlys, der får alt til at gløde. Og det er ikke mindre smukt om morgenen, når stauderne er viklet ind i spindelvæv fyldt med glimtende dug.
PLANTEKOMPOSITIONER 11.4.2016
PLANTEKOMPOSITIONER MED PRYDGRÆSSER
Vil du også gerne have prydgræsserne ind i haven, så se med her, når vi giver dig forslag til kompositioner, der indeholder både græsser og stauder - i 5 forskellige farveskalaer.


INSPIRATION TIL KRUKKERNE 7.5.2015
Krukker er geniale til sommerblomster, krydderurter og også til mange typer af stauder. Men til små træer eller opstammede buske er krukker absolut også geniale. Vi har kigget os omkring og fundet inspiration frem til dig, der vil ud og plante lidt "større" i krukkerne.

HAVESTIL


HAVESTIL 4.5.2014 
VELTKAMP GARDENS - I BYEN
Vi tager jer med indenfor i endnu en have fra VeltkampGardens. Denne gang i en rolig have midt i byen.

HAVESTIL. 31.3.2013
DEN MINIMALISTISKE HAVE
Hus og have smelter sammen, når haven bruges som ekstra rum, og grænserne udviskes. Designet er præget af rette linier eller enkle forløb og former.

HAVESTIL. 3.4.2013
DEN KLASSISKE HAVE
Klassisk havedyrkning er at tilstræbe den smukkeste ligevægt.


HAVENS RUM 


RUM I HAVEN. 31.1.2016
Mange drømmer om at få et køkken udenfor, som kan bruges i de perioder, hvor vejret arter sig. Ofte bygges de op ad husmure tæt på en terrassedør, men udekøkkenet kan jo altså også fint placeres længere ude i haven, hvis man har en dejlig solplet her.

RUM I HAVEN. 7.8.2015
Ønskerne til indretning af en have ændrer sig til stadighed. En af de ting der er større og større efterspørgsel efter er at kunne tilberede sin mad under åben himmel. Så kommer man ud i den friske luft og stegeos mv. kommer med.

RUM I HAVEN. 7.8.2015
Urter er smukke og dekorative i haven en stor del af året. Er man vild med at stå i køkkenet, så erhjemmedyrkede krydderurter noget af det bedste at have til rådighed. Anlæg den evt. lige ud for køkkendøren, så urterne er lige ved hånden.

RUM I HAVEN. 7.8.2015
KØKKENHAVEN
En køkkenhave behøver ikke fylde så meget, som man måske tror. I denne lille køkkenhave er der alt, hvad du behøver, og så er den fyldt med inspirerende løsninger.
RUM I HAVEN. 26.5.2014
MORGENTERRASSE I HVIDT
Tag med på besøg på min morgenterrasse! Der er bestemt ikke megen raketvidenskab i designet, men alligevel er der måske en idé eller to at tage med herfra. 


MAGASINER


HAVEFOLKETS MAGASINER 9.8.2016
HAVELIV, HØST & HONNING 
Sommerferien er slut for mange af os, og vi ser frem mod en af de måske mest arbejdskrævende tider i haven. Ikke mindst for alle, der er bidt af at arbejde med staudebede. 
HAVEFOLKETS MAGASINER 22.6.2016
HAVEDESIGN FOR ALLE
I 2015 udgav vi et trykt magasin op til sommerferien, så alle haveinteresserede kunne få haveglæde med til stranden, i sommerhuset, på bilturen mod Middelhavet - eller hvor sommerferien nu gik hen.
HAVEFOLKETS MAGASINER 5.4.2015
SPRING UD
Før påske udkom forårsmagasinet på tryk. Det landede i postkassen hos alle de læsere, der havde bestilt, og vi kan høre, at det har givet gode hyggestunder rundt omkring.
I dag udkommer den digitale version på ISSUU, og så kan alle læse med.

PARK- & LANDSKABS-ARKITEKTUR


BYRUM 25.6.2015
BYRUM I NEW YORKS MANHATTAN
På en tur til New York stødte jeg på dette haverum klemt inde mellem to kareer. Et lækkert anlæg - midt i den pulserende by - og det blev i den grad benyttet af byens beboere i arbejdspauser, på vej til og fra, til en hyggesnak mv. Tag med et lille smut til storbyen.

BOTANISKE HAVER 17.6.2015
NÅR GRAFIK OG BOTANIK MØDES
I sommermagasinet viser jeg en smagsprøve på en af mine nye yndlingshaver. Se mere her fra Botanisk Have i Barcelona, hvor skæve planter huserer, og elementerne regerer - hvor grafik og botanik mødes.


OFFENTLIGE PARKER 3.9.2014
PIET OUDOLFS "MILLENNIUM GARDEN"
Piet Oudolf har komponeret en drøm af et haveanlæg til naturreservatet Pensthorpe i Norfolk. Tag med en tur nord for London og drøm med.

GÅRDHAVER 5.8.2014
GRÆSSERNE I CHARLOTTEHAVEN
Fra fabriksgrund til en moderne boligkarré. I dag skal du med til Charlottehaven i København i et helt unikt gårdrum, kun bestående af prydgræsser.
BYRUM 26.6.2014
GARDENS OF REMEMBRANCE
Det er juli måned og vi er på tur til New York - en storby der aldrig sover, og hvor der altid er noget der lokker rundt om næste hjørne.

BYRUM 12.1.2014
PALEY PARK, NYC
Vi har før været i New York City. Denne gang besøger vi en lille lommehave i Midtown, Manhattan.


MUSEUMSHAVER. 25.8.2013
SKULPTURHAVEN V. MOMA
The Abby Aldrich Rockefeller Sculpture Garden i NYC har været igennem flere forandringer over tiden, men fremstår i dag som en inspirerende skulpturhave, og er ét ud af mange rum i det verdenskendte museum MoMA.

BYRUM. 16.8.2013
THE HIGHLINE - EN OASE I NYC
En godsbane i det centrale Manhattan blev nedlagt tilbage i 1980, og er nu - godt 30 år senere - et inspirerende, nytænkt og rekreativt område, som byens borgere har taget til sig som deres eget haverum. Her snakkes, spises, festes, slappes af, underholdes og sågar soppes der!

top