Vi arbejder med mange forskellige opgaver i relation til private haver - ofte også delprojekter, hvor en haveejer har brug for sparring for at komme videre med sit arbejde med haven. Det kan være vedr. former, inddeling af haven i rum, plantevalg, interiør, stemninger m.v. Vi sammensætter udfra input fra dig en såkaldt IDÈBOX, der støtter dig til at komme videre - med ny inspiration. Denne indeholder illustration af stil, en skitsering, plantevalg, forslag til materialer mv.

Herunder ses et par eksempler af forskelligt omfang. Projekterne giver en indikation om leverancerne fra udarbejdelse af idé til et detaljeret havedesign. Bemærk, at projekterne kan indeholde aftale om ekstraydelser, hvilket ikke fremgår af materialet.


haveplan til familie i Skanderborg 
Familien er i gang med nyt byggeprojekt på stor grund i eksisterende parcelhuskvarter. Opgaven er at få tegnet en have, der passer til den velproportionerede villa tegnet af tegnestuen Ravn Arkitektur og ligeledes få lavet en fin overgang mellem den nye kultiverede have og den øvrige grund, der består af fredskov. Efter en lang samtale med familien har vi tegnet en haveplan der tager udgangpunkt i husets stil og har trukket havedesignet i en moderne retning med gode funktionsrige haverum, parterrebede med overvægt af græsser og fokus på planter med høstfarver.Klik her og se hvordan projektet tager form.

haveplan til børnefamilie i Virum
Til en skøn rækkehusbolig i Virum savnede ejerne en plan for omlægning af den ene halvdel af haven. Ønskerne var flere: Område med lounge, et spiseområde, listeværk og gerne lidt stauder mv til at skabe variation over året. En del eksisterende beplantning skulle ryddes, så der var rum til leg - men ønsket om hyggeområder til ophold stod bestemt også højt på ønskelisten. Gerne i større omfang end den eksisterende hævede terrasse, der trængte til lidt fornyelse.idé til familie i Hareskovby
Familien ønsker en have, der passer med den nyopførte arkitekttegnede villa. Familien er ikke interreseret i havearbejde som sådan, så haven skal - efter etableringen - være nem at holde. Ønskerne er altså, at haven er forholdvist let at gå til og gerne så stedsegrøn, som muligt. En tidligere havearkitekt har foreslået bøgehække i mange afsnit i haven, men er ikke noget kunden ønsker. Den falmende farve i hækken om vinteren og visne plantematerialer er ikke i stil med kundens smag, så oplægget her bærer præg af stedsegrønne løsninger. 

Vi kan dog ikke udlade at komme med enkelte planteforslag, der ikke er stedsegrønne med har værdi om vinteren med smukke grene mv. Forslaget indeholder også et enkelt beplantningsområde, der er præget af grågrønne græsser, som vil blive gyldne i vintertiden. En enkel beplantning med lavendler og med pilebladet pære som overstander har et meget grafisk og rent snit, der passer godt til kundens ønsker. Tillige er dette bed, i form af plantevalget, i den ubevægelige kategori, og derfor har vi også valgt at punktbelyse det, så en fornemmelse for natur og liv kommer til udtryk i aftentimerne - og kan betragtes fra huset året rundt. Af samme grund, og fordi at det meget simple bed har sin minimalistiske form, har vi valgt at beplantningen i nabobedet er præget af græsser, som giver en stoflighed og bevægelighed til området. For at give dette livlige bed en bed en grafisk kant, har vi valgt at supplere med hvide Allium, som blomstrer i det sene forår og giver en fantastisk grafisk virkning i layoutet.

idé til familie i Rødovre
I det tidlige forår er Karina på besøg hos en haveejer, der har bedt om hjælp til et område af sin have. Hun og hendes familie har en fantastisk have i nærheden af København med bl.a. en yderst velproportioneret køkkenhave, en birkelund og en lille "hønseparcel" mv. Haven emmer af stemning, men terrassen, der ligger op ad huset, er efter mange år blevet lidt træt og trænger til en opfriskning. Ønsket er en opdatering af terrassen, så den er hyggelig at være på og samtidig passer godt til havens øvrige stil.

Vi laver et oplæg med forslag til ændring af belægningsflader, bede der optager niveauspring og forslag til pergolaer og plantevalg. Herunder ses projektets leverance; en idébox med tillæg af 3D skitseringer for understøttelse af planskitsen jf. aftale med kunden.

top